fbpx
Cycling Connection, logo, sportmarketing, sport, marketing, marketingbureau

3T pakt uit met 60-jarig jubileum

Afgelopen week stond de afgeslankte EUROBIKE fietsbeurs in Friedrichshafen in het teken van jubileumfeestjes. Naast het jubilerende Shimano, dat de introductie van haar 12-speed racegroepen als feestmoment pakte, vierden ook de merken SKS Germany en 3T hun respectievelijk 100-jarig, 60-jarig en 60-jarig bestaan. Waar SKS enigszins sober voor de dag kwam pakte 3T qua activatie in ieder geval mijn aandacht. De beursaanwezigheid zelf was enigszins simpel te noemen. Maar ach, wat maakt het ook uit. Speciale vermelding is er overigens ook voor Wilier Triestina

3T Limited Edition

Stel: je woont lekker groot. Je hebt nagedacht over een nieuw meubelstuk in huis, om wat overbodige ruimte op te vullen. Ook ben je een groot fietsfanaat en wil je graag een van de beste al dan niet het beste wat beschikbaar is. Stop dan met zoeken en kijk naar de Dreambox van 3T.

Dit is met recht een ‘eyecatcher’ te noemen. Deze geautomatiseerde fietsgarage, zoals 3T ‘m zelf noemt, met daarin mooie verlichting, allerlei gepersonaliseerde items en niet te vergeten het pronkstuk: de 3T Exploro Racemax Italia (uiteraard gemaakt in Italië).

In eerste instantie dacht ik: ‘wow, dat is echt over de top’ en daarna dacht ik: ‘zit iemand daar nu op te wachten?’ Toen ik er wat langer over nadacht en nog eens goed ging kijken wat het precies inhield, viel het kwartje.

It’s all in the details

Als je een speciale editie maakt van een fiets, dan moet je er ook voor zorgen dat ie niet alsnog na te maken is. Anders is het speciale er wel vanaf. Exact dat is wat 3T met deze fiets beoogd heeft. Niet alleen is de fiets in een speciale kleurstelling gespoten door huisartiest Tony Spray (what’s in a name). De fiets is ook uitgerust met limited edition CarbonTi naven, waar het 60 jaar 3T logo in is verwerkt. Supersjiek. Ook de Campagnolo setup is helemaal custom. Want een Italiaanse fiets moet natuurlijk wel met Campa rijden. Uiteraard zijn de banden op dit monster van Italiaanse makelij: ze komen uit de fabriek van Pirelli. Ook het zadel is Italiaans vakwerk. Fizik is de naam.

Custom

Niet alleen het materiaal op de fiets is custom-made. Ook de bijpassende outfit van Castelli, de helm van Kask, een toffe zonnebril van Koo en ook de bidons en bidophouders van Elite zijn allemaal in de juiste kleurstelling. Met de schoenen van Fizik erbij vormen ze zo de ultieme jubileum collectie. Echt waanzinnig bedacht. En als je dan toch van luxe en speciaal houdt. Campagnolo heeft een unieke ‘big cork screw’ bijgeleverd, waarmee je na een mooie rit kunt genieten van de fiets, de verpakking, de spullen en een goed glas wijn.

Mooie doos

De reclame ‘de mooiste dozen van Nederland’ kwam van een bekende pizzabakker. Niet uit Italie natuurlijk, maar het was een catchy slogan. Maar als iets een mooie doos is, dan is het wel de Dreambox. Afstandsbediening erbij, vette verlichting, automatisch openen en sluiten en voor alle bijgeleverde accessoires is een mooi plekje bedacht. Wat. Een. Vette. Unit.

Prijskaartje

Kijk. Als je dan toch de ruimte hebt en je wilt daadwerkelijk iets unieks, dan zal het een stuk minder lastig zijn om €20.000 over te maken voor deze bijzondere garagebox. Bedenk wel: er zijn dan maar 59 anderen die ook zo’n uniek item in huis hebben staan. Dat is denk ik ook waar 3T op gokt. Dat de schaarste ervoor zorgt dat men dit supergraag wil hebben. En zeg nu zelf: als je het geld hebt liggen, waarom ook niet.