fbpx
Cycling Connection, logo, sportmarketing, sport, marketing, marketingbureau

Supersnel naar fietsstad Bolzano in de Dolomieten met SkyAlps

Goed nieuws voor fietsers die dromen van een fietsvakantie naar de Italiaanse Alpen; de nieuwe Italiaanse luchtvaartmaatschappij SkyAlps vliegt sinds woensdag 15 december van Rotterdam The Hague Airport naar fietsstad Bolzano. Daar liggen de Dolomieten aan je voeten.

Tekst en foto’s: Nynke Cuperus (tenzij anders vermeld)

Mooier kan het niet

Google ‘best cycling destinations’ en een van de eerste bestemmingen die je tegen zult komen zijn de Dolomieten. Het is dan ook niet gek dat dat Bolzano zichzelf profileert als bruisende fietsstad in de provincie Südtirol. De stijle rotswanden met fantastische uitzichten, mooie bergpassen en fantastisch eten maken het een geweldige fietsbestemming. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Sella Ronda, een 53 kilometer lange route om de bekende rotspartij Torri del Sella?

Met SkyAlps naar Bolzano: klein, snel en daardoor superfijn

SkyAlps is de enige luchtvaartmaatschappij die vanuit Nederland een directe verbinding naar Bolzano biedt. Je staat daardoor al in Zuid-Tirol binnen twee uur! Wij vlogen mee met de eerste vlucht van Rotterdam naar Bolzano en ondervonden meteen nog een fijn pluspunt; zowel Rotterdam The Hague Airport als Bolzano Airport zijn kleine en overzichtelijke vliegvelden. Geen gedoe dus met lange rijen bij de check-in of zoeken naar de juiste gate.

Toestellen

SkyAlps vliegt met twee zogeheten De Havilland Dash toestellen (DHC-8-Q400) en kan 78 passagiers vervoeren. Daardoor voelt de vlucht ook nét even anders aan dan wanneer je met een Boeing 747 op reis gaat; kleinschalig en persoonlijk. De vlucht is daarom de ideale verbinding met de prachtige skigebieden én fietsbestemmingen die de Dolomieten rijk is.

En dan nog iets…het uitzicht tijdens de vlucht is echt fenomenaal. De beroemde Zwitserse Matterhorn (de berg op de verpakking van de Toblerone chocolade), het Italiaanse Lago Maggiore en het Gardameer; je ziet ze allemaal vanuit de lucht. En wat dacht je van besneeuwde bergtoppen zo ver als dat je kan kijken?

Uitbreidingsplannen

Op dit moment biedt SkyAlps alleen in de wintermaanden een directe verbinding vanuit Nederland met de Italiaanse Alpen, maar de luchtvaartmaatschappij heeft plannen om ook in de zomer tussen Rotterdam en Bolzano te vliegen. Daarnaast biedt SkyAlps vluchten aan vanuit Berlijn, Brussel, Kopenhagen, Düsseldorf, Hamburg en London Gatwick naar Bolzano.