fbpx
Cycling Connection, logo, sportmarketing, sport, marketing, marketingbureau

Indoor trainen: mooie ontwikkelingen

Afgelopen weken was er met betrekking tot indoor fietsen al genoeg te doen. In een eerder bericht stipte ik al aan dat de IronMan Group druk bezig was met positioneren. De overname van FulGaz als platform was daar onderdeel van. Ook bij Zwift hebben ze niet stilgezeten en werden er nieuwe werelden gelanceerd. Daarnaast was er ook wel wat te doen rondom Rouvy en RGT. Hier een korte update en de implicaties op marketing gebied! Dit zijn de Nneuwe ontwikkelingen van indoor fietsplatforms

Zwift voegt nieuwe routes toe

Zwift zet op dit moment de toon op indoor fietsgebied. Ze hebben de meeste abonnees, ‘zwiften’ is een werkwoord en ze hebben een aantal mooie partnerships. Plus: de UCI heeft ze omarmd. Zwift heeft echter een nadeel: het kost veel tijd en ontwikkeling om het platform telkens weer te vernieuwen. Want een compleet digitale wereld kost echt meer mankracht en onderhoud dan het digitaliseren van real life video’s. De nieuwe Makuri Islands zorgen weer voor extra ‘appetite’ voor de fietser. Daarbij kunnen weer nieuwe badges verdiend worden, alles om jou uit te nodigen meer tijd op het platform door te brengen. Recent was daar de introductie van Neokyo, een stadsparcours met veel neon. Happy days.

Digital Swiss 5

Dit was wel een gaaf event in Zwitserland. Een echt hybride event, waarbij het epicentrum in de Saalsporthalle in Z├╝rich lag. Organisator Cycling Unlimited (de organisatie achter o.a. Tour de Suisse) is een partnership met Rouvy aangegaan en dat activeren ze zo heel erg mooi. Van wat ik ervan meekreeg een zeer geslaagd event dat voor veel anderen een voorbeeld zal zijn. Wil je een indruk krijgen van het event? Check dan de Highlights van de etappe hieronder:

Haute Route lanceert eigen platform

In een eerdere post vroeg ik mij al af: gaat Haute Route (onderdeel van IronMan Group) het partnership met Zwift opzeggen? Wat ik al vermoedde: het antwoord is ja! Stilletjes, enkel via een mailing en niet eens via de website lanceerde Haute Route haar eigen virtuele platform FulGaz. Er komt een heuse racing series, als vervolg op de Haute Route Zwift die jarenlang onderdeel was van de Haute Route events. Het is een logische move. Een eigen platform maakt jou eigenaar van de data. Die data is en blijft goud waard. Dan kan Zwift wel de toonaangevende indoor speler zijn, maar de power van IronMan en de Haute Route Nation zullen wel iets teweeg kunnen brengen. Mijn voorspelling is ook dat de Haute Route Nation naar een betaalmodel gaat, waarin het FulGaz membership ingesloten is. Check alvast de teaser voor de FulGaz racing series hieronder:

RGT doet een update

Ook RGT is nog druk bezig met verbeteringen. Het van oorsprong Roemeense platform laat echt mooie dingen zien. Ze vechten qua look & feel tegen Zwift en dat maakt ze wel kwetsbaar. De nieuwste ontwikkeling is de ontkoppeling van app en computer. Dat was ook wel een dingetje, want eerder moest je allebei aan hebben staan. Nu kun je ook enkel de app gebruiken. We blijven het volgen. Het platform is mooi vormgegeven en ik heb zelf al flink wat kilometers gereden ,met name in Mallorca. Dat was een goede training voor mijn vakantie daar.

JOIN x BingRingVR

Ook nieuws van Nederlandse bodem. De JOIN app gaat samenwerken met BigRingVr! Persoonlijk een leuke connectie omdat ik zowel met Jim van den Berg (oud-klasgenoot) als met Ilja Booij (zelfde studentenroeivereniging en menig rondje mee gefietst) een connectie heb. De JOIN app gaat grote stappen maken en met BigRingVR, een platform relatief vergelijkbaar met Rouvy, komt daar een mooie optie bij. Voor alle gebruikers van JOIN een mogelijkheid om ook virtueel te gaan trainen. Tof om te zien dat BigRing nu een stap gaat maken. Daar zit echt jaren ontwikkeling in en nu blijkt ook weer: de aanhouder wint!

https://www.linkedin.com/posts/jim-van-den-berg-a9b62816_volgende-week-beginnen-we-met-onze-spiksplinternieuwe-activity-6854821028405882880-pdXz

Meer

Dat was ‘m weer! Heb jij nog toffe dingen gezien over indoorfietsen die we zijn vergeten te noemen? Post dan in de comments en we blijven updaten!

Sander is eigenaar van Cycling Connection en meer dan full-time sportfanaat. Hij volgt alles met een spelelement en met name fietsen. Via dit blog deelt hij zijn inzichten in de wereld van sportmarketing, fietsen, sponsoring en alles daar omheen!