fbpx

What’s happening now in Bolzano?

Inmiddels werken we alweer een jaar samen met de stad Bolzano om deze als fietsbestemming op de kaart te zetten. Deze fietsstad heeft de komende tijd weer een aantal mooie evenementen op het programma staan. Wanna know what’s happening now? Bekijk dat hieronder!

Bolzano in Fiore Arte / Kunstgarten Bozen

Tijdens dit lentefestival van 22 april t/m 15 mei 2022 ontdek je de mooiste plekjes in Bolzano. Aansluitend op de traditionele Paasmarkt, is het lentefestival een mooie combinatie tussen natuur en kunst. Dit is het hoogtepunt van de lente in Bolzano. Onderdeel hiervan is het traditionele bloemenfestival. Dat vindt plaats op 30 april en 1 mei. Hierbij wordt het Piazza Walther in hartje Bolzano omgetoverd tot een grote botanische tuin. Er is van alles te zien en doen: van muziek tot leuke bloemenmarktjes en van workshops tot ‘VeloFlora’. Kortom, Bolzano leeft in de lente!

Castelronda 

Ook tijdens Pinksteren is er veel te doen in de stad. Rondom Bolzano vind je vele prachtige kastelen. O.a. het Castel Roncolo – Runkelstein, het meest dichtbij de stad gelegen, en bijvoorbeeld Rafenstein. Tijdens de Castelronda van 4 t/m 6 juni 2022 word je meegenomen in de geschiedenis van de Middeleeuwen. Alle deelnemende kastelen aan dit lente kasteelfestival openen hun deuren, zodat jij de binnenplaatsen, kerkers en torens kunt ontdekken.

Benieuwd welke andere kastelen ook meedoen? Naast het eerder genoemde Castel Roncolo-Runklestein en Rafenstein zijn dat Hocheppan, Boymont, Castel Trostbug en Castelforte-Festenstein.

Giro delle Dolomiti 

Wil jij jezelf uitdagen op de fiets? Ben je benieuwd of het lukt om een etappekoers van zes etappes uit te rijden? Schrijf je dan nu in voor de Giro delle Dolomiti. Dit is een meerdaags evenement van 24 t/m 30 juli 2022 voor zowel wielrenners van ieder niveau. Bij dit evenement is Bolzano de uitvalsbasis. Alle etappes beginnen en eindigen bij de Fiera/Messa van Bolzano. Jij kunt zelf bepalen of je de gehele route of losse etappes fietst. Elke dag is anders, maar één ding is zeker: de Dolomieten zijn een paradijs voor iedere fietser en de verzorging tijdens deze uitdaging is op en top geregeld. Bolzano is de perfect uitvalsbasis om o.a. de Passo Mendola en de Rosengarten te ontdekken. Zelfs de mythische Sella Ronda ligt binnen handbereik, al is dat wel een dagvullend programma.

Meer weten over fietsstad Bolzano? Neem contact met ons op!