fbpx
Cycling Connection, logo, sportmarketing, sport, marketing, marketingbureau

Geniet van de herfst in Bolzano

In Bolzano is aankomende herfst van alles te zien, te doen en te beleven. Er worden verschillende evenementen georganiseerd en het is perfect weer voor een mooie herfstwandeling in het bos. Wanneer je je wandeling in het bos eindigt bij een ‘buschenschank’, kun je de traditie van törggelen ontdekken en genieten van heerlijke streekgerechten.


Appelfestival bezoeken

Van 27 t/m 30 oktober wordt het eerste Appelfestival gehouden in Bolzano. Op Piazza Walther worden de verschillende appelsoorten gepresenteerd, evenals producten die het resultaat zijn van de verwerking van appels. Denk hierbij onder andere aan azijn, gin, cosmetica en appelpapier. Daarnaast kun je bijpassende gerechten proeven, van muzikale events genieten en er worden spelletjes en workshops voor kinderen georganiseerd.

Törggelen

Elk jaar van oktober tot het begin van de adventstijd staat Zuid-Tirol in het teken van het törggelen. Het woord ‘törggelen’ komt van het Latijnse ‘torquere’, wat wijnpersen betekent. Deze traditie heeft een lange geschiedenis. Ooit kwamen in de herfst Zuid-Tiroolse boeren en wijnhandelaren bij elkaar om nieuwe wijnen te proeven. Tegenwoordig is het törggelen een combinatie van herfstwandelen en het proeven van Zuid-Tiroolse specialiteiten. Na een stevige wandeling kun je neerstrijken met je familie of vrienden voor een maaltijd bij een traditionele ‘buschenschank’ (boerencafé waar eigen wijn wordt geschonken). Natuurlijk hoort er ook een glaasje nieuwe wijn bij.

Italiaanse wijnen proeven

Ken je het gezegde: ‘Venetië drijft op water en Bolzano op wijn’? De wijnproductie in Bolzano heeft een zeer oude traditie en bestaat tegenwoordig uit bijna 30 particuliere wijnmakerijen. In het najaar kun je een van de wijnmakerijen bezoeken voor een rondleiding en proeverij, zoals Cantina Bolzano en Schmid Oberrautner. Bekijk de website van Bolzano Bozen voor alle events omtrent de wijnoogst.

Gravelen

Bolzano is hét fietsparadijs in het hart van de Dolomieten. De meeste bergpassen in de Dolomieten zijn hoger dan 2.000 meter. Er zijn zowel gemakkelijke als moeilijke beklimmingen. Rondom Bolzano vind je ook vele gravelwegen, maar je moet maar net weten waar. Bekijk een aantal uitdagende gravelroutes op Komoot.

Fietswasstraat gebruiken

Op pad geweest met je fiets? In het zuiden van Bolzano vind je de allereerste geautomatiseerde fietswasstraat van Italië. In slechts 10 minuten wordt je fiets met maximaal 6 liter water volledig automatisch gereinigd en gepoetst. De wasstraat is beschikbaar tijdens de openingstijden van bistro Salewa Bivac (07:30 – 22:30). Mogelijk zal de fietswasstraat in de toekomst 24 uur per dag open zijn.

Meer weten over fietsstad Bolzano? Neem contact met ons op!